Omgivning och aktiviteter

Ekshärad

Campingen ligger 9 km från byn Ekshärad. Det är också möjligt att cykla till Eskhärad via olika vackra leder. Vi har flera kartor för detta.


Det finns två stormarknader i Eskhärad, ICA och Pekås, varav ICA har även en restaurang där du kan äta frukost eller dagens lunch enligt svenskt husmanskost. Dessutom finns flera matställen och butiker i byn, såsom pizzeria, sportaffär, hantverksbutik, fiske- och fritidsbutik samt en presentbutik. Också finns det en minigolfbana där du kan spela varje dag mellan kl. 12.00-20.00 och ta ett fika.


Det finns även en vacker hembygdsgård i byn där olika hantverksbutiker finns under säsongen. Den ligger mitt emot den vackra Ekshärads kyrka byggd i gammal svensk national romantisk stil med en berömd kyrkogård. Kyrkogården är känd för sina speciella gravmonument av stål. Kyrkan och kyrkogården är öppen varje dag för besök.


Passa på att gå på Ekesberget och njuta av den fina utsikten. På vintern är det här byns skidbacke.

Utsikt från Eksesberget
Hembygdsgård Ekshärad
Ekshärads kyrka från wikipedia
Ekshärad bangolf Värmland Hagfors kommun

I omedelbar närhet av campingen

Från campingen kan du promenera på skogsvägar. Du kan gå uppför Stakberg på en äldre grusväg och njuta av utsiktet över sjön Grängen. Observera att dessa inte är officiella vandringsleder. Under dessa promenader kan du ser spår av olika vilda djur  om du är tyst har du chans att ser vilda djur.


Du kan också cykla mountainbike runt campingen till exempel förbi sjön Gröcken. Det här är inte heller en officiell rutt, men vi har gjort en karta över leden.


älgbajs i skogen Solberg Hult
cykla mountainbike runt camping
Gröcken badplats Ekshärad

Tre km norr om campingen finns en badplats vid sjön Gröcken. Här kan du bada eller fiska. Fiskekort behövs den kan köpas i Ekshärad på ..... På badplatsen finns grillplats, omklädningsrum och toalett. Vattnet är långgrunt, vilket gör det lämpligt för små barn.


En och en halv km söderut från campingen kommer du till sjön Grängen. Även här finns en grillplats och denna sjö är också mycket lämplig för att fiska och här behövs också ett fiskekort. Det finns också en båtramp.

Mindre än en km från campingen kan du ta en titt på en knivmakare.

Här finns en liten butik i en lada där han ställer ut och säljer alla sorters handverks knivar. Observera att om du vill köpa en kniv kan du inte använda ett kort här.

Felix Wendt knivmakare

Närmaste städer

Hagfors

Campingen ligger in Hagfors kommun. Hagfors är också kommunens huvudort. 

I Hagfors centrum hittar du ett flertal butiker och matställen.
Utanför centrum hittar du Hagfors Hembygdsgård med, bland annat en loppis och ett lunchcafé. 

Du kan också åker eller går uppför Värmullsåsen i Hagfors, där kan du se över Hagfors Kommun från utsikttornet.


Järnvagsmuseet och Dressin

En trevlig utflykt i Hagfors kan vara Järnvägsmuseet. Det är ett litet järnvägsmuseum, varifrån man cyklar med specialcyklar över den gamla järnvägen till Stjärnsfors och tillbaka.


Badplats Kollsberg Torsby
Järnvägsmuseum Hagfors
Dressin Hagfors

Torsby

Väster om campingen ca 30 km bort ligger den lilla staden Torsby.
I och runt centrum hittar du ett antal butiker, matställen och en simhall.


Torsby är mest känt för sin skidtunnel. Men ett besök på Hembygsgården Kollsberg med badpats i närheten och Torsby Fordonmuseum i Herrgårdsparken rekommenderas också.


Sunne

Staden Sunne ligger lite längre från campingen, ungefär 60 km. Sunne är kommun och huvudort. Sunne fokuserar mycket på turism och rekreation. Det är trevlig att tillbringa en dag i Sunne.


I Sunne finns det flera butiker och matställen och Rottneros Park är definitivt värt ett besök. Det här är en unik blomster- och skulpturpark med flera lekplatser för barn.Rottneros är också Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga.


På vägen till Sunne kan du även göra ett stopp vid Tossebergsklätten. Detta är ett berg på 343 med en vacker utsiktsplats. Du kan köra hela vägen upp där det finns parkering, en liten restaurang, hantverksbutik och utsiktstorn.


Sunne Sommarland

Sunne har även ett kul utomhusvattenland med många rutschkanor och andra vattenattraktioner

Sunne Sommarland
Tossebergsklätten Sunne

Att se

Vattenfall

Två vackra vattenfall värda ett besök är Brattfallet (25km från campingen) och Fämtfallet (55km från campingen).


Brattfallet är ett 10m högt vattenfall och ligger i ett vackert naturreservat där olika vandringsleder finns.

Fämtfallet är ett större vattenfall på 44 meter högt. I botten av detta vattenfall finns också en pool med badbrygga.

Brattfallet
Fämtfallet
Värmlands Älgpark Ekshärad Mooseworld

Moose World 

Värmlands Älgpark Mooseworld ligger 12 km från campingen.

Där kan du låra dig allt om skogarnas konung. Här kan du komma nära och personligt med dessa vackra djur och mata dem om ni vill. Klicka här för att boka tid.

Att göra

Paddla kanot eller kajak

Oavsett om du vill paddla en kort tur med barn på Klarälven eller en flerdagarstur över olika vatten, i Värmland hittar du olika alternativ. Kola till exempel på Klaräven Kanot för olika alternativ.

Paddla kanot på klarälven Ekshärad
Hästridning Our Little Farm

Hästridning

Vill du uppleva den vackra värmländska naturen på hästryggen?

Detta är möjligt även om du inte har någon erfarenhet av ridning. Till exempel finns det korta turer genom skogen och även fler dags turer eller kanske simma med hästar.

Kola på Our Little Farm för möjligheterna. 


Utomhusaktiviteter

Du kan boka olika aktiviteter via Outdoorcenter Värmland. Ett exempel på aktiviteter är: vikingaspel, klätterpark, bushcraft, geocaching, skattjakt med kanot samt cykeluthyrning.

Kolla på Outdoorcenter Värmland och kontakta för möjligheterna.